Ryan O'Shaughnessy fra Irland sikret finaleplass i årets Melodi Grand Prix. Han ble også sensurert i Kina for å ha hatt LGBT-flagg i opptredenen. Foto: Armando Franca / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den kinesiske tv-kanalen Mango TV får ikke lov til å sende finalen i Eurovision Song Contest etter at kanalen sensurerte deler av semifinalen.

Det meddeler European Broadcasting Union (EBU) som arrangerer Melodi Grand Prix. Utmeldingen kommer etter at Mango TV tirsdag sensurerte to opptredener under semifinalen, som kanalen sendte forsinket.

– Det er ikke i tråd med EBUs verdier om universalitet og inkludering eller vår stolte tradisjon for å feire mangfold gjennom musikken, skriver EBU i en pressemelding.

annonse

– Det er med beklagelse vi derfor avslutter vårt partnerskap med tv-stasjonen med øyeblikkelig virkning, melder EBU.

Mango TV sensurerte opptredenene til den kraftig tatoverte albanske artisten Eugent Bushpepa og den irske artisten Ryan O’Shaughnessy. Sistnevnte framførte låten “Together” om et mislykket kjærlighetsforhold. På scenen under hans opptreden ble kjærlighetshistorien utspilt av to mannlige dansere. Mango TV sensurerte bort regnbueflaggene fra opptredenen.

Der LGBT-symboler og regnbueflagg har vært en kjent syn i Melodi Grand Prix, er LGBT-kultur fortsatt tabu i kinesisk underholdningsindustri.

annonse

NTB-Ritzau
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon