Lisboa, Portugal 20180511. Alexander Rybak etter fredagens første finaleprøve i Lisboa under Eurovision Song Contest. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Alexander Rybak er godt fornøyd etter to finaleprøver før Eurovision-finalen. Opptreden nummer to var den viktige prøven som danner grunnlaget for jurystemmene.

Denne prøven ble gjennomført fredag kveld i Altice Arena, der finalen går lørdag kveld.

– Nå har jeg vært på scenen i Lisboa en rekke ganger, og det er en like deilig følelse hver gang jeg kommer ut å hører bruset fra publikum og ser alle de glade ansiktene. Veldig fornøyd med kvelden, sier Rybak via NRKs pressekontakt.

annonse
De ekstra 10 prosentene

Også etter den første prøven på ettermiddagen fredag virket den norske artisten fornøyd. Rybak og hans dansere og korister utstrålte glede da framføringen av «That’s How You Write A Song» var ferdig. Han avsluttet med å rekke fiolinbuen i været.

Stig Karlsen, musikkansvarlig og prosjektleder for Eurovision i NRK, føler at alt fungerte.

– Det gjorde det. Vi er der vi skal være. Så er det dette med å hente fram de ekstra 10 prosentene som trengs når det teller som mest, sa Karlsen til NTB mellom prøvene.

annonse

– Nå er vi så fornøyd at det å begynne med justeringer kan gjøre ting verre, fortsatte han.

Lovet lavere skuldre

I intervjuene etter avansementet fra semifinalen torsdag kveld lovet Rybak imidlertid enda lavere skuldre.

– Nå er det en gang til, hvor jeg kanskje kan kose meg enda mer, sa han.

Det ble et kort pressetreff etter semifinalen, for Rybak ville spare stemmen.

Har falt på listene

Norge er land nummer sju av de 26 i finalen lørdag kveld. Rybak går på scenen etter estiske Elina Netsjajeva, som framfører operanummeret «La Forza» og før den rolige låten «O Jardim» fra Portugals egen Cláudia Pascoal.

Storfavoritten Kypros er nest sist ut, og ofte blir det regnet som en fordel å være blant de siste på scenen med tanke på å sanke seerstemmer.

annonse

Rybak lå en stund som nummer to på spillselskapenes lister, men falt etter semifinalen torsdag. Norge ligger nå på åttendeplass, ifølge den samlede oversikten til Eurovisionworld.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon