Axl Rose under en konsert i Montevideo, 18 mars, 2010 Foto: AFP PHOTO / Miguel ROJO ROJO
annonse
annonse

Dagbladet skriver i en artikkel om rockebandet Guns N’ Roses, som snart reutgir skiva «Appetite for Destruction» som en samlerboks med bonusspor fra EP-en «G N’ R Lies» (1988).

Men valget av låtene var ikke det som Dagbladet viste interesse for om saken, men snarere den som ikke var der. Låta «One In a Million», er nemlig ikke med.

Dagbladet spekulerer på om det kan være på grunn av teksten i sangen. Med sin direkte oversettelse av de strofene som menes å være kontroversielle, gjengir avisen dem slik på norsk:

annonse

«Innvandrere og homser / De gir ikke mening for meg / De kommer til landet vårt og tror de kan gjøre som de vil / Som å starte et mini-Iran eller spre noe jævla sykdom / Og de prater på så mange måter / Alt er gresk for meg».

Det følges så opp med denne tekstlinjen også:

«Politi og niggere, det stemmer / Kom dere vekk / Trenger ikke kjøpe et av gullkjedene dine i dag».

annonse

Dagbladet viser så til et intervju med sangeren Axl Rose, som Rolling Stone gjorde i 1989. Her forteller tekstforfatteren hvorfor han skrev som han gjorde.

Med en særdeles grov forenkling og en nærmest total utelatelse av problemstillingen Rose grundig forklarer i intervjuet, lirer Dagbladet av seg følgende subjektive og sammensnekrede sitat:

– Hvorfor kan svarte mennesker gå opp til hverandre og si «nigger», men når en hvit fyr gjør det, er det plutselig noe annet. Jeg liker ikke grenser av noen sort. Jeg liker ikke å bli fortalt hva jeg kan og hva jeg ikke kan si. Jeg brukte ordet «nigger» fordi det er et ord som beskriver noen som gir deg problemer i livet. Jeg var forbanna på noen svarte folk som prøvde å rane meg, og ville fornærme akkurat de svarte folka.

Dette blir som fanden leser bibelen.

Enhver kan gå inn og lese hele intervjuet Rolling Stone gjorde med Axl Rose her.

Dagbladets journalist som lagde denne saken, Knut-Eirik Lindblad, nevner altså ikke L.A. Greyhound busstasjon og alle de mørkhudede der nede som selger tyvegods og narkotika med ett eneste ord.

annonse

Han nevner heller ikke Rose sin forklaring på hvorfor han brukte ordet “nigger”, og eksempelet med John Lennon sin låt “Woman Is the Nigger of the World”.

Hvorfor tar ikke Dagbladet med Axl Rose sin historie hvor han forteller om hvordan han sammen med gitaristen i bandet, Slash, ble jaget ut av en butikk av en iraner med en slaktekniv i hånden, fordi han ikke likte hvordan de var kledd?

At Rose ikke liker homoseksuelle og forteller om en historie hvor han ble forsøkt voldtatt av en, må vel være en personlig sak, eller?

Vi leser jo ikke ellers om store oppslag der i gården hvor muslimer fordømmes for deres syn på homofile.

Er dette god og seriøs journalistikk som fortjener særbehandling og momsfritak?

Det er greit nok å ha en sosialistisk agenda, men sannheten skal man ikke forandre på, selv om man er aldri så rød.

For å si det som den tidligere avdøde statsminister, Jan P. Syse sa det:

“Det får være grenser”.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon