Krimteknikere undersøker åstedet der en person ble drept med kniv sentralt i Paris lørdag. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den ytterliggående islamistgruppa IS’ tilhengere har publisert en video som tilsynelatende viser mannen bak det siste knivangrepet i Paris.

Det er ikke bekreftet om mannen i den drøyt 2 minutter lange videoen fra IS’ talerør Amaq er den antatte gjerningsmannen.

Det var lørdag kveld at en ung tsjetsjenskfødt franskmann drepte én person med kniv i nærheten av operahuset i Paris. Fire andre ble skadd i knivangrepet, og politiet skjøt og drepte gjerningsmannen på stedet.

annonse

I videoen identifiserer ikke mannen seg med navn, og nesen og munnen er dekket til. Nettstedet SITE, som overvåker jihadister på nett, mener Paris-angriperen er den samme mannen som vises i videoen.

Han snakker på fransk og ber europeiske muslimer reise til sine hjemland dersom de ikke kan reise til et såkalte kalifat. Videoen er ikke datert, men det regner i bakgrunnen, slik det også gjorde i Paris lørdag.

Franske medier har identifisert gjerningsmannen som Khamzat Azimov, og politiet etterforsker knivstikkingen som terror.

annonse

IS hevdet tidligere søndag at gjerningsmannen var en av deres såkalte soldater, men fransk politi har foreløpig ikke bekreftet forbindelsen.

NTB-DPA-AP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon