Illustrasjonsbilde. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
annonse
annonse

I en blokk innenfor Ring 3 henger det i et oppslag:  «Parkeringsplass med muligheter for Elbil-oppkobling, selges for 350 000». Det er noen plasser i kjelleren, med automatisk port og heis opp. Før Lan Marie Berg ble byråd så ble de solgt for langt under 200 000.

Verdien har nær doblet seg på 4 år, det er få investeringer der en kan oppnå rundt 25 % årlig avkastning.

– I fjor fjernet vi rundt halvparten av gateparkeringsplassene i sentrum, og i år fjerner vi resten, sier Berg til Aftenposten. Hennes hovedbudskap i anledning partiets 30-årsjubileum er at det aldri har vært mer bruk for Miljøpartiet De Grønne i norsk politikk enn nå.

annonse

Prisene innenfor Ring 1 er den reneste Klondike. Her forsvinner daglig en haug med parkeringsplasser og de blir erstattet med «kunstneriske» møbler og annet miljøvennlig pynt. Der begynner prisen på en parkeringsplass å nærme seg det samme som en bolig.

Lan Marie Berg legger alt til rette for oss spekulanter i parkering. Prisen på «beboerparkering» har blitt tidoblet og prisen på T-banen har økt med 5 kroner og koster nå 35 kroner.

– Vi har ikke satt noe mål ennå, men vi ser at i Helsinki og Amsterdam har våre søsterpartier over 20 prosent oppslutning. Det skal ikke være noe i veien for at MDG også skal komme dit etter hvert, sier Berg til Aftenposten. Hun viser blant annet til at byrådet tredoblet utbyggingen av sykkelveier fra ett år til det neste, og at biltrafikken gjennom bomringen har falt med 5–6 prosent etter at bompengene ble skrudd kraftig til i høst. Snart fjernes over 700 parkeringsplasser innenfor Ring 1, beboerparkering er innført i de fleste områder, og flere gater, blant annet Fridtjof Nansens plass og Øvre Slottsgate, blir bilfrie.

annonse

– Det har vært en eventyrlig reise som jeg ønsker å fortsette å være med på. Vi ser hvor mye det er mulig å gjøre på kort tid hvis vi bare gjør de rette prioriteringene, sier hun til Aftenposten.

Stå på Lan Marie, det er flere som opplever din politikk som et eventyr. Vi som ser muligheter i å spekulere i parkeringsplasser, vi kan le hele veien til banken. For et eventyr.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon