Krimteknikere undersøker åstedet der en person ble drept med kniv sentralt i Paris lørdag. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Mannen som utførte knivangrepet ved operahuset i Paris, har tsjetsjenske røtter, ifølge en rettskilde. Foreldrene hans skal være tatt inn til avhør.

Knivangrepet skjedde lørdag kveld på Rue Monsigny i 2. arrondissement. Gjerningsmannen knivstakk ifølge politiet fem personer, hvorav én ble drept, før han selv ble skutt og drept av politiet. Tilstanden for en av de skadde er alvorlig, men vedkommende er utenfor livsfare, ifølge innenriksminister Gérard Collomb.

Fransk politi behandler angrepet som terror, og i løpet av natten ble det jobbet med å fastslå gjerningsmannens identitet. Søndag morgen opplyste en ikke navngitt rettskilde at det dreier seg om en mann som ble født i den russiske republikken Tsjetsjenia i 1997. Det betyr at han var 20 eller 21 år gammel.

annonse

Det er kommet ulike meldinger om mannens nasjonalitet. Ifølge APs kilde er han fransk statsborger, mens BMF TV melder at han er russisk statsborger.

Anonyme kilder opplyser også at den unge mannens foreldre er hentet av politi med tanke på avhør. Nyhetsbyrået Reuters ‘ kilde bekrefter dessuten det flere øyenvitner har sagt, at mannen ropte Allahu akbar (Gud er størst) før angrepet.

IS hevder gjerningsmannen er en av deres såkalte soldater, men dette er ikke bekreftet av fransk politi.

Flyktet i panikk
annonse

Det var en 29 år gammel mann som mistet livet i knivangrepet. Øyenvitner beskriver at angrepet kom brått og at mange fikk panikk.

– Jeg jobbet i en restaurant da jeg plutselig hørte en kvinne skrike. Han kom og angrep henne. Det var da panikken startet, alle begynte å skrike og forsøkte å ta seg inn i restauranten vår. Angriperen bare fortsatte å gå rundt med kniven i sine blodige hender, sier Jonathan, som jobber like ved, men som ikke vil oppgi etternavnet sitt.

Han sier også at politiet ankom mindre enn fem minutter senere.

– De omringet ham, og han forsøkte å angripe dem med kniven, men de skjøt ham, legger han til.

Angrepet skjedde i et område med mange restauranter og barer, som også er populært blant turister.

Sikkerhetsmøte

Den franske regjeringen fordømmer angrepet som «motbydelig». Søndag skal saken drøftes i et sikkerhetsmøte i det franske innenriksdepartementet.

annonse

Frankrikes president Emmanuel Macron takker, på vegne av det franske folk, politistyrken som «nøytraliserte terroristen».

– Mine tanker går til ofrene for kveldens knivangrep i Paris, og til deres familier. Frankrike har igjen betalt en blodig pris, men vi vil ikke vike for frihetens motstandere, sier Macron.

Siden angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i 2015 har 245 personer blitt drept i Frankrike i angrep som IS hevder å stå bak. Landet deltar i den USA-ledede koalisjonen mot ekstremistgruppa i Syria og Irak.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon