Foto: AFP PHOTO / JUNI KRISWANTO
annonse
annonse

Selvmordsangrepene mot tre kirker i Indonesia er ett av de verste noensinne mot landets kristne minoritet. En kvinne med to barn skal ha vært blant angriperne.

Minst elleve personer ble drept og over 40 såret da selvmordsbombere sprengte seg selv under søndagsmessen i tre kirker i Indonesias nest største by Surabaya.

Det første angrepet rammet den katolske kirken Santa Maria, og få minutter senere hadde selvmordsbombere slått til ved Diponegoro-kirken og Pantekosta-kirken.

annonse

Ifølge en polititjenestemann var minst fem selvmordsbombere involvert i angrepene, deriblant en tildekket kvinne som kom sammen med to barn.

Klemte en sivil

Et øyenvitne har oppgitt at kvinnen hadde med seg to vesker til Diponegoro-kirken, og at hun presset seg inn på kirkens område etter at en vakt forsøkte å stanse henne.

– Plutselig klemte hun en sivil person, og så eksploderte det, sier en vakt med navn Antonio til nyhetsbyrået AP.

Flere av de andre selvmordsbomberne ankom på motorsykler.

Angrepet er det verste mot kristne i Indonesia siden 15 personer ble drept og nesten 100 såret i et angrep mot flere kirker julaften i 2000.

Anklager IS-tilhengere

De tre bombene gikk av innenfor et tidsrom på ti minutter, opplyser politiets talsperson Frans Barung Mangera. Den første eksplosjonen fant sted klokken 7.30 søndag morgen lokal tid.

Myndighetene i landet hevder det er Jamaah Ansharut Daulah (JAD), et lokalt nettverk av militante islamister som har sverget troskap til IS, som står bak angrepet.

– De planla et angrep mot politimål 11. mai, men fordi politiet var forberedt, fant de alternative mål, sier talsperson Wawan Purwanto i landets statlige etterretningsorgan.

TV-bilder viser murblokker spredt omkring inngangspartiet ved en av kirkene, mens politiet holder vakt ved det avsperrede området.

annonse

Surabaya er provinshovedstad i Jawa Timur, som ligger øst på øya Java, like vest for Bali.

Landet har de siste årene blitt rammet av flere angrep utført av ulike militante bevegelser.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon