NRK-anker Jarle Roar Håkonsen. Skjermdump NRK.
annonse
annonse

Én person ble drept og fem personer ble alvorlig skadet i et terrorangrep i Paris lørdag kveld. Terroristen knivstakk uskyldige personer og ropte «Allahu Akbar» før han selv ble skutt og drept av politiet.

Mannen som utførte terrorangrepet ved operahuset i Paris, sto på politiets liste over personer som ble overvåket på grunn av mulig radikalisering, ifølge AFP.

Saken blir omtalt som et “knivangrep” i den etablerte norske pressen, og på NRK Kveldsnytt ble «Allahu Akbar» oversatt til “Gud er størst”.

annonse

– Den antatte gjerningsmannen er skutt og drept av politiet. Vitner forteller at gjerningsmannen skal ha ropt Gud er størst, sa NRK-anker Jarle Roar Håkonsen.

Terroristen ropte "Gud er størst"

Kveldsnytt. Terrorangrep i Paris igjen. NRK sier at terroristen skal ha ropt "Gud er størst". Kan det ha vært en kristen nordmann som sto bak? Eller er det NRK som prøver å skjule at det var en muslim som ropte "Allahu Akbar"? Innslag nr. 2: NRK bagatelliserer det at Nord-Korea legger ned sitt anlegg for atomprøvesprengninger før møtet med Trump. "Geologer sier at atomanlegget de legger ned var i en så dårlig forfatning at det ikke svekker Nord-Koreas atomkapasitet". Siste innslag: Oslo-ordfører Marianne Borgen går "Natteravn" lenge før det har blitt mørkt. Hun skal vise at det ikke er farlig på Stovner (hvis du har journalister og politifolk til å følge deg).

Publisert av APs Rikskringkasting Søndag 13. mai 2018

Kritikken mot NRK lot ikke vente på seg i sosiale medier etter sendingen.

annonse

– Forsøker NRK å kamuflere at det er islamsk terror, spør en Twitter-bruker.

Det har blitt anført at den korrekte oversettelsen av Allahu Akbar er “Gud er større”, eller altså “Allah er større”, som direkte var betydningen på profeten Muhammeds egen tid, hvor muslimene kjempet for gjennombruddet av islam over den polyteistiske tro (flerguderiet) på den arabiske halvøy på 600-tallet. De hadde også et spesielt konkurranseforhold til spesielt jødisk, men også kristen monoteisme som befant seg i området.

Selve navnet “Allah” ble også brukt før profeten Muhammeds tid. Allah var en mange hundre stammeguder som ble tilbedt på den arabiske halvøy. Muhammed og hans følgere – muslimene – tok altså et eksisterende “idol” og fremhevet den over de andre stammegudene.

Muhammed og muslimene ble fordrevet fra Mekka i 622 e.Kr., men da de gjenerobret Mekka i 630 e.Kr, ødela Muhammeds menn alle de flere hundre idolene som var samlet i Kabaen.

annonse

Muslimene vant etter kort tid gjennom på hele den arabiske halvøy, og i løpet av noen tiår hadde islam spredt seg dypt inn på tidligere romersk-kristne områder og også inn i Persia.

Kampen for Allah som “den største” – jihad – har fortsatt like til i dag.

Les også: Tidligere SV-politiker får seks nye år som NRK-sjef

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon