OSLO 20081104: Nils Rune Langeland. Foto Knut Falch / SCANPIX

Tidligere professor Nils Rune Langeland mener han har fått sparken på ulovlig grunnlag og saksøker staten.

annonse

Langeland har gjennom sin advokat sendt en stevning til Oslo tingrett mot Kunnskapsdepartementet. Det går dermed mot rettssak.

Professoren fikk sparken fra jobben ved Universitetet i Stavanger (UiS) i fjor høst etter flere mediesaker om at han hadde sendt seksuelle meldinger til kvinnelige studenter. Disse meldingene skal imidlertid bare være noe av grunnen til at han ble avskjediget.

Ifølge Langeland brukte UiS «støvsuger-metoden», og bygget opp en avskjedssak der de hentet fram og inkluderte hendelser fra flere år tilbake.

– De trekker fram en episode fra 2011, meldinger på sosiale medier i 2014, et fuktig julebord og noe som skjer på privaten. Så blander de alt dette sammen og sier det handler om grov krenkelse av tjenestepliktene til en professor ved UiS, sier han.

Professoren og hans advokat, Kjell M. Brygfjell, mener at universitetet ikke ga Langeland tilstrekkelig støtte og mulighet til å bli kvitt sitt alkoholproblem.

Verken universitetet eller Kunnskapsdepartementet ønsker å kommentere påstandene på nåværende tidspunkt.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.