Rosengård, Malmø. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
annonse
annonse

En frilansjournalist ved navn Zaineb Al Hassani har skrevet en artikkel i the Guardian der hun hyller det heterogene Malmø i Sverige. Byen påminner henne nemlig om Midtøsten, og det mener hun er noe positivt.

– Etter å ha tilbragt syv år i Abu Dhabi som skribent og redaktør trodde jeg at jeg hadde lagt Midtøsten bak meg. Men mitt første inntrykk av Möllevången, særlig torget, var at det kunne ha vært i Midtøsten, bortsett fra den grå himmelen og det kalde marsværet, skriver hun.

Videre skriver Al Hassani at de fleste i området snakker arabisk. Det er ikke så merkverdig, med tanke på at 43 prosent av Malmøs befolkning har innvandrerbakgrunn.

annonse

– Jeg har aldri vært i Irak, men noen få dager i Möllevången har gitt meg en uventet følelse av tilhørighet. Jeg kan bare grunnleggende arabisk (med Glasgow-aksent), men å komme til et nytt sted der fremmede virket genuint glade når jeg fortalte at min pappa er fra Bagdad, og å kunne dele historier med dem, var bare mulig på grunn av innvandring,

En som har reagert på Al Hassanis hyllest til Malmø er nasjonaløkonomen Tino Sanandaji. Han har gjort seg kjent for kritikk av Sveriges innvandringspolitikk, særlig er han bekymret for det lave sysselsettingsnivået blant asylinnvandrere. Han skriver blant annet på Facebook:

– Hurra! Integreringen er så vellykket at at de nå prater arabisk på torget i sosialdemokratiets fødeby, akkurat som Per Albin drømte om. Da vi kom til Sverige skulle vi ha blitt overrasket om noen sa at målet var at det skulle snakkes persisk og kurdisk på gaten i stedet for svensk. Når man flytter til et annet land er det anstendige å lære seg språket, ikke påtvinge sitt språk og sin kultur, men ha respekt for vertslandets ønsker.

annonse

– Det er slående at teksten der Zained Al Hassani nyter å se sin kultur overta Malmø hylles, ikke fremst av arabere, men av Europas politisk korrekte elite.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon