USAs president Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse

President Donald Trump kaller åpningen av USAs ambassade i Jerusalem «en stor dag for Israel», samtidig som han reklamerer for Fox News’ direktesending.

annonse

Etter å i lengre tid ha svart «kanskje» på spørsmål om han selv skulle delta, endte den amerikanske presidenten til slutt med å kunngjøre at han ikke ville ta turen til Jerusalem for å overvære ambassadeåpningen mandag.

annonse

Isteden ble han værende i USA, mens en delegasjon med blant annet datteren Ivanka og svigersønnen Jared Kushner deltar på seremonien som markerer åpningen av den omstridte nye amerikanske ambassaden til Israel.

– USAs ambassadeåpning i Jerusalem blir dekket direkte på Fox News og Fox Business, skriver presidenten på Twitter.

– Stor dag for Israel, legger han til.

annonse
annonse

I forkant av ambassadeåpningen har det brutt ut omfattende palestinske protester på Gazastripen. Israelske soldater svarer med skarp ammunisjon, og tidlig på ettermiddagen lokal tid var 25 palestinere drept og over 500 såret.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.