In this May 9, 2018 photo, CIA nominee Gina Haspel testifies during a confirmation hearing of the Senate Intelligence Committee, on Capitol Hill in Washington. In a letter Tuesday to the top Democrat on the Senate Intelligence Committee, Haspel says she would “refuse to undertake any proposed activity that is contrary to my moral and ethical values.” (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
annonse
annonse

Gina Haspel ligger an til å bli utpekt til ny CIA-sjef under onsdagens avstemning i Senatets etterretningskomité etter å ha fått støtte fra fire demokrater.

Demokratenes leder i etterretningskomiteen, Mark Warner, sa tirsdag at han er blitt overbevist om at Haspel, som ledet et torturprogram i CIA under Bush-administrasjonen, ikke vil tillate denne type avhørsteknikker som CIA-sjef.

– Jeg mener hun er en som kan og vil stå opp mot presidenten hvis hun skulle bli beordret til å gjøre noe ulovlig eller umoralsk, som å gjenoppta bruk av tortur, sier Warner i en uttalelse der han kunngjør sin støtte til Haspel.

annonse

Warners beslutning kom etter at Haspel var blitt grillet av etterretningskomiteens medlemmer.

– I lys av etterpåklokskap og min erfaring som høytstående leder i CIA, kan jeg si at dette avhørsprogrammet ikke er noe CIA burde ha iverksatt, sa Haspel i skriftlige svar på over 60 spørsmål fra etterretningskomiteen.

– Som CIA-direktør vil jeg nekte å delta i enhver foreslått aktivitet som strider mot mine moralske og etiske verdier, sa hun.

annonse

Tre andre demokrater – Joe Manchin, Joe Donnelly og Heidi Heitkamp, har også gitt sin støtte til Haspel.

Republikanerne har et flertall på 51 mot 49 demokrater i Senatet, men hun har vært avhengig av støtte fra demokratene. To av de republikanske senatorene – Rand Paul og John McCain – vil ikke gi sin støtte til henne.

Haspel er nominert av president Donald Trump til vervet som ny CIA-leder etter at CIA-sjef Mike Pompeo ble oppnevnt som utenriksminister.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon