Palestinakommiteen holder Nakba-markering utenfor den israelske ambassade i Parkveien i Oslo. Markering i anledning Nakba-dagen, og USAs flytting av ambassaden til Jerusalem. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 • 2.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Flere hundre personer troppet opp i en demonstrasjon mot Israel i Oslo sentrum tirsdag. Demonstrantene startet markeringen foran Stortinget, for så å bevege seg mot Israels ambassade.

– Vi roer oss ikke ned før palestinerne får leve et fritt og verdig liv, med fulle rettigheter, sa leder Tora Systad Tyssen i Fellesutvalget for Palestina da hun talte til folkemengden som samlet seg utenfor ambassaden.

Hun påstår at statsminister Erna Solberg (H) har «frekkhetens nådegave», da hun har ment at begge parter i konflikten bør roe seg ned.

Aftenposten skriver at demonstrantene ropte “boikott Israel” og “fri Palestina”, men Resett erfarer at det forekom langt mer brutale slagord, på arabisk.

– “Khaybar khaybar ya yahud” (Khaybar, Khaybar, dere jøder), lød det fra flere mannlige demonstranter, tilsynelatende av utenlandsk bakgrunn. Dette er en referanse til en massakre på jøder utført av Muhammed ved Khaybar-oasen i år 628.

Flere fagforeninger, ungdomsforeninger og partiene SV, Rødt og Oslo Arbeiderparti var blant arrangørene av demonstrasjonen.

Resett-kommentator Shurika Hansen var en av vitnene til opptrinnet. Hun forteller om en svært truende og aggressiv stemning blant demonstrantene.

– Det var menn som trampet og skrek, også hadde de et kamprop, som Muhammed selv skal ha brukt da han angrep jøder. Dette var kanskje 100 meter unna Israels ambassade. De var svært aggressive, det var veldig skremmende, sier Hansen.

Men det var også flere nordmenn til stede blant demonstrantene.

– Det var mange etniske nordmenn i Palestina-skjerf der. De ropte “Boikott Israel”. Jeg tror ikke de vet hva de egentlig var med på.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]