Det nye læringssenteret på Utøya, Hegnhuset, blir presentert tirsdag formiddag. Bygget, som er tegnet av arkitekt Erlend Blakstad Haffner, hegner om deler av det gamle kafébygget på Utøya hvor 13 personer ble drept under terrorangrepet 22. juli 2011. Taket på bygningen bæres av 69 søyler som symboliserer de totalt 69 som ble drept på Utøya. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Regjeringen vil doble bevilgningene mot mobbing og styrke kampen mot ekstreme holdninger.

annonse

I forslaget til revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å øke bevilgningen til håndhevingsordningen for mobbesaker fra 17 til 34 millioner kroner.

annonse
annonse

Håndhevingsordningen for mobbesaker er en klageinstans hos fylkesmannen for elever som opplever at skolene ikke gjør nok for å hjelpe dem. Siden ordningen ble innført i fjor høst, har 560 saker blitt meldt inn, og i tre av fire saker oppfylte ikke skolen mobbeloven.

– Foreldre og elever som mener skolen og kommunen ikke tar mobbesaken deres på alvor, skal enkelt få rask og korrekt hjelp. Derfor styrker vi klageordningen, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Regjeringen vil også løfte kunnskapen om ekstreme holdninger og 22. juli og foreslår om lag 3,5 millioner kroner til dette arbeidet. Pengene fordeles slik:

*Holocaust-senteret får to nye stillinger for å styrke forskning og formidling.

* Til sammen 2 millioner kroner ekstra gis til 22. juli-senteret, Utøya AS og Det europeiske Wergelandssenteret for opplæringstilbudet 22. juli og demokratisk medborgerskap. Det er knyttet til minne- og læringsstedene i Regjeringskvartalet og på Utøya.

* Oslo Met – storbyuniversitetet får 720.000 kroner til et utdanningstilbud for «jødiske veivisere» for å bidra til flere besøk hos norsk skoleungdom.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.