George Soros. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Kontoret som Open Society Foundations har hatt i Budapest, blir nå flyttet til Berlin. I en uttalelse fra Open Society Foundations heter det at den politiske og juridiske situasjonen i Ungarn er blitt gradvis mer undertrykkende.

Soros, som er født i Ungarn, har lenge drevet stiftelser som jobber med å fremme demokrati, menneskerettigheter og pressefrihet i ulike deler av verden.

Arbeidet har ført til anklager i flere land om at han blander seg inn i deres politiske forhold. Ungarns statsminister Victor Orban er en hyppig kritiker av Soros, og Orbans parti har stemplet politiske motstandere som «Soros’ kandidater».

annonse

Beslutningen om å stenge Open Society Foundations’ kontor i Budapest kommer dagen etter at den ungarske regjeringen varslet skjerping av et lovforslag om ikke-statlige organisasjoner. Forslaget vil gi regjeringen mulighet til å forby organisasjoner som jobber med innvandringssaker og som anses for å utgjøre en nasjonal sikkerhetsrisiko.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon