This satellite image released and notated by Airbus Defense & Space and 38 North on April 12, 2017, shows the Punggye-ri nuclear test site in North Korea. North Korean leader Kim Jong Un vowed to shut down his country's nuclear test site in May 2018 and disclose the process to experts and journalists from South Korea and the United States, Seoul's presidential office said Sunday, April 29, 2018. (Airbus Defense & Space/38 North/Pleiades CNES/Spot Image via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

– CTBTO har den nødvendig ekspertise, unik verifiseringsteknologi og høyt aktet internasjonal troverdighet til å bekrefte og overvåke stengingen av atomtestanlegget Punggye-ri, sier lederen for FN-organisasjonen CTBTO, Lassina Zerbo.

Nord-Korea kunngjorde i forrige uke at landet skal legge ned anlegget under en seremoni som skal finne sted mellom 23. og 25. mai. CTBTO er riktig nok ikke i noen posisjon til å utgjøre noe betydningsfullt arbeid innen den tid, men kan være i stand til å gjøre det før det planlagte toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump 12. juni, legger Zerbo til.

– Hvis vi blir bedt om å bidra på noe som helst slags vis innen toppmøtet, så er det noe vi kan få i stand, sier han, og viser til at CTBTO kan sette sammen et team med eksperter på en ukes varsel. Det er ikke noe hinder at Nord-Korea ikke har underskrevet på prøvestansavtalen (CTBT), opplyser han videre.

Verken Nord-Korea eller andre parter har så langt bedt CTBTO om bistand, opplyste Zerbo onsdag.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]