This satellite image released and notated by Airbus Defense & Space and 38 North on April 12, 2017, shows the Punggye-ri nuclear test site in North Korea. North Korean leader Kim Jong Un vowed to shut down his country's nuclear test site in May 2018 and disclose the process to experts and journalists from South Korea and the United States, Seoul's presidential office said Sunday, April 29, 2018. (Airbus Defense & Space/38 North/Pleiades CNES/Spot Image via AP)
Del saken
  •  
  •  
  •  

– CTBTO har den nødvendig ekspertise, unik verifiseringsteknologi og høyt aktet internasjonal troverdighet til å bekrefte og overvåke stengingen av atomtestanlegget Punggye-ri, sier lederen for FN-organisasjonen CTBTO, Lassina Zerbo.

annonse

Annonse

Nord-Korea kunngjorde i forrige uke at landet skal legge ned anlegget under en seremoni som skal finne sted mellom 23. og 25. mai. CTBTO er riktig nok ikke i noen posisjon til å utgjøre noe betydningsfullt arbeid innen den tid, men kan være i stand til å gjøre det før det planlagte toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump 12. juni, legger Zerbo til.

– Hvis vi blir bedt om å bidra på noe som helst slags vis innen toppmøtet, så er det noe vi kan få i stand, sier han, og viser til at CTBTO kan sette sammen et team med eksperter på en ukes varsel. Det er ikke noe hinder at Nord-Korea ikke har underskrevet på prøvestansavtalen (CTBT), opplyser han videre.

annonse

Annonse

Verken Nord-Korea eller andre parter har så langt bedt CTBTO om bistand, opplyste Zerbo onsdag.

annonse

Annonse

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse