Frp-leder Siv Jensen inviterer nok en gang LO til tettere samarbeid. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Sist uke sa LO-lederen at Frp har erklært krig mot fagbevegelsen. Nå ber Frp-leder Siv Jensen i brevs form om et møte med ham for å drøfte samarbeid.

– Frp og fagbevegelsen har mye å snakke om, sier Jensen til NTB.

Hun nekter å la seg stanse av at LO-leder Hans Christian Gabrielsen så sent som sist uke beskrev en slik invitasjon som lite troverdig.

– Mitt håp er at LO er interessert i å ha jevnlig dialog med oss for å motbevise myten om at de bare er tett koblet til venstresiden, sier Frp-lederen.

I brevet som ble sendt til Gabrielsen denne uken, skriver hun at hun ønsker å diskutere hvordan Frp og LO «kan samarbeide bedre og diskutere løsninger hvor vi kan forenes for å gjøre hverdagen til norske arbeidere enklere og norsk arbeidsliv enda bedre».

Erklærte krig

Invitasjonen kommer i kjølvannet av en 1.-maimarkering preget av hard, retorisk kamp mellom Frp og Arbeiderpartiet om hvem som er arbeidernes parti i Norge.

Jensen gjorde også dette til et sentralt tema i sin landsmøtetale nylig, men reaksjonen fra LO-sjefen var knallhard da Dagbladet sist uke tok opp temaet om et dypere LO-Frp-samarbeid.

– Frp i regjering har gjennomført tiltak til ugunst for arbeidsfolk. Og dette har de gjennomskuet, sa Gabrielsen til avisen, og viste til at LO har samarbeidet med Ap i mer enn hundre år på et grunnlag av felles verdier.

– Vi jobber med alle politiske partier om saker vi er opptatt av. Men Frp startet altså denne perioden med å erklære krig mot oss, sa LO-sjefen.

Skattekutt

Jensen sier hun ble overrasket over Gabrielsens kontante avvisning, men ønsker ikke å trappe opp retorikken.

Til tross for anklager om at regjeringen har gjort arbeidslivet hardere for mange ved å svekke arbeidsmiljøloven gjennom økt adgang til midlertidige ansettelser, mener Frp-lederen regjeringen har gjort mye for «vanlige arbeidsfolk».

– Vi har gitt 10.000 kroner i skattelette til en gjennomsnittsfamilie. Og fagforeningsfradraget gir effekt, sier hun.

– Så tror jeg det er ulike syn på arbeidsmiljøloven. Hovedlinjen skal være fast ansettelse, fremholder Jensen.

Skattekutt

Frp-lederen er overbevist om at Frp og LO bør diskutere tiltak for å gjøre hverdagen for norsk arbeidsliv enda bedre, hvordan man kan få flere unge i jobb, bedre muligheten for fagutdanning og tiltak mot sosial dumping.

Utfordringer knyttet til ny teknologi, et mer globalt arbeidsmarked og et stort behov for fagarbeidere i fremtiden, er andre saker Frp-lederen ønsker å ta opp med LO.

«For å betale for velferden må enda flere jobber skapes. Mange av jobbene som er gått bort i oljesektoren må erstattes med flere nye, lønnsomme arbeidsplasser i privat sektor. Flere må også inkluderes i arbeidslivet, særlig er det en utfordring å øke yrkesdeltakelsen blant innvandrere,» skriver Jensen i brevet.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]