Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

NRK kommer ikke til å sende sin sedvanlige sending om 17.mai-feiringingen torsdag siden de ansatte har gått ut i streik.

Det har fått politikere i Senterpartiet til å oppfordre streikende i NRK til å gjøre et unntak når det gjelder feiringen av nasjonaldagen.

– Det er ikke uvanlig at man også gjør unntak i en streik. I dette tilfellet blir det en enkelt sending, i andre tilfeller handler det om hvor mange man tar ut. Akkurat 17. mai-sendingen er viktig for veldig mange folk, sier Senterparti-politiker Sandra Borch i et intervju med Aftenposten.

annonse

Provosert

SP-leder Trygve Slagsvold Vedum sier seg enig med Borch i en twitter-melding og har vedlagt ni norske flagg i sin kommentar.

 Enig med Sandra i at NRK bør søke fagforeningen om å få gjennomført 17.mai-sendingen. NRK på 17.mai binder landet sammen, skriver Hedmarkingen.

Bruken av norske flaggene i twitter-meldingen har provosert sentralstyremedlem i Venstre, Sveinung Rotevatn, som har tatt bilde av meldingen til Vedum og ringet rundt de norske flaggene samtidig som han legger til ni sure-fjes.

Sveinung Rotevatn ringer rundt de norske flaggene etter å ha tatt screenshot av Vedums twitter-melding.

Det er ingen indikasjoner på at de streikende gjør et unntak for å gjennomføre 17.mai-sendingen på en normal måte.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon