Gary Lineker. Foto: AFP / Anthony Harvey
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den engelske fotballegenden Gary Lineker levner ikke England rare sjansene under sommerens fotball-VM i Russland.

Den tidligere måltyven mener landslagssjef Gareth Southgate bør legge vekk ambisjonene og heller bruke turneringen til å gi generasjonen av unge fremadstormende spillere verdifull erfaring.

England reiser til Russland for å forsøke å reise seg etter et svakt VM i 2014 og en enda større nedtur under EM i 2016.

Harry Kane, Raheem Sterling og Jordan Henderson har alle levert sterke sesonger i Premier League, men Gary Lineker mener likevel at landslagssjef Southgate kommer til VM med et ikke spesielt stjernetungt mannskap.

Tenker på framtida

Lineker håper unge og lovende spillere som Ruben Loftus-Cheek, Trent Alexander-Arnold og Ryan Sessegnon får sjansen i den engelske troppen. Han mener Russland-opplevelsen vil gjøre trioen godt med tanke på EM-sluttspillet i 2020 og VM-sluttspillet i 2022.

– Hvis jeg var Gareth Southgate, ville jeg fokusere denne turneringen rundt ungguttene, sa han da BBC markerte åpningen av sin dekning av sluttspillet i Russland.

– Jeg ville tatt dette som en erfaring, tatt presset helt av dem, og sagt «dette handler bare om erfaring, vi kommer ikke til å gjøre det spesielt bra, og vi kommer ikke til å vinne dette VM», fortsatte 57-åringen.

For tidlig

Han tror det fotballelskende engelske folket vil forstå den tilnærmingen.

– Jeg tror de vil kjøpe det, for om fire år vil vi være et stort kraftsentrum i internasjonal fotball, det er det ingen tvil om. Vi har noen fantastiske unge spillere, sier Lineker.

Russland-VM tror han imidlertid kommer altfor tidlig.

– Bare avskriv det, vi har egentlig ingen sjanse. Du vet naturligvis aldri hva som kan skje i fotballen, men vi har rett og slett ikke nok verdensklassespillere, sier Lineker.

England møter Panama, Belgia og Tunisia i gruppespillet i Russland.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]