Sylvi Listhaug. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

I forrige måned ble det klart at Fremskrittspartiet vedtok et forbud mot bønnerop i offentlige rom.

– Det kan ikke være en menneskerett å rope ut sin bønn i høyttalere, for en hel bydel, sa innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim under landsmøtet i april.

I Sverige er situasjonen en annen. I forrige uke aksepterte politiet at bønnerop skal kunne høres over den lille byen Växsjø hver fredag. Politiet sa i en pressekonferanse at de ville gitt kirken samme tillatelse om den hadde brukt høyttalere til å spre “bønnerop” ut over byen.

annonse

Sylvi Listhaug (Frp) er oppgitt over svenskene og skriver på Facebook at innvandrere bør integrere seg og ikke fremme særkrav.

– Nok en svensk by tillater bønnerop. De får godkjent et høyere lydnivå enn det er på Roskilde-festivalen i Danmark. Når samfunnet har vært inkluderende og sluppet inn et enormt antall migranter og flyktninger bør de integrere seg i samfunnet, ikke fremme særkrav. Jeg er glad FrP gikk inn for å forby dette før det blir et problem i Norge, skriver hun.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon