Sylvi Listhaug. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
annonse

I forrige måned ble det klart at Fremskrittspartiet vedtok et forbud mot bønnerop i offentlige rom.

– Det kan ikke være en menneskerett å rope ut sin bønn i høyttalere, for en hel bydel, sa innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim under landsmøtet i april.

I Sverige er situasjonen en annen. I forrige uke aksepterte politiet at bønnerop skal kunne høres over den lille byen Växsjø hver fredag. Politiet sa i en pressekonferanse at de ville gitt kirken samme tillatelse om den hadde brukt høyttalere til å spre “bønnerop” ut over byen.

annonse

Sylvi Listhaug (Frp) er oppgitt over svenskene og skriver på Facebook at innvandrere bør integrere seg og ikke fremme særkrav.

– Nok en svensk by tillater bønnerop. De får godkjent et høyere lydnivå enn det er på Roskilde-festivalen i Danmark. Når samfunnet har vært inkluderende og sluppet inn et enormt antall migranter og flyktninger bør de integrere seg i samfunnet, ikke fremme særkrav. Jeg er glad FrP gikk inn for å forby dette før det blir et problem i Norge, skriver hun.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]