Sylvi Listhaug. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix

I forrige måned ble det klart at Fremskrittspartiet vedtok et forbud mot bønnerop i offentlige rom.

annonse

– Det kan ikke være en menneskerett å rope ut sin bønn i høyttalere, for en hel bydel, sa innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim under landsmøtet i april.

I Sverige er situasjonen en annen. I forrige uke aksepterte politiet at bønnerop skal kunne høres over den lille byen Växsjø hver fredag. Politiet sa i en pressekonferanse at de ville gitt kirken samme tillatelse om den hadde brukt høyttalere til å spre «bønnerop» ut over byen.

Sylvi Listhaug (Frp) er oppgitt over svenskene og skriver på Facebook at innvandrere bør integrere seg og ikke fremme særkrav.

– Nok en svensk by tillater bønnerop. De får godkjent et høyere lydnivå enn det er på Roskilde-festivalen i Danmark. Når samfunnet har vært inkluderende og sluppet inn et enormt antall migranter og flyktninger bør de integrere seg i samfunnet, ikke fremme særkrav. Jeg er glad FrP gikk inn for å forby dette før det blir et problem i Norge, skriver hun.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.