Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Det heter i en artikkel fra Resett at noen demonstranter skal ha ropt: Drep jøder! Det er ikke sant! Resett utviser uvitenhet.

Slagordet det vises til, gjelder Khaibar – som var et stort jødisk fort og forsvarsverk med 10 000 moderne utstyrte og veltrente soldater. Khaibar var sentrum for opprør, uro og kriger på den arabiske halvøy, med allianser mellom jøder og beduiner for sekteriske interesser.

Khaibar kan på mange måter minne om Israel i dag. Khaibar var med sine sterke forsvarsverk, med den tids mest moderne krigsutstyr og tusentalls veltrente soldater ansett som en uinntakelig og uovervinnelig. Som Israels er det i dag. Men det lyktes å bekjempe, beseire og innta Khaibar!

annonse

Ropene fra demonstrasjonen var til minne om dette: Være ikke trygge på dette, Israel, at dere skal være uovervinnelige! Khaibar falt – i historien, og Israel kan falle, i historien! Det er innhold i slagordet om Khaibar! Og ikke å “drepe jøder”, som Resett sier det var.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Trond Ali Linstad
Trond Ali Linstad er norsk lege og muslim. Han har arbeidet som frivillig lege i palestinske flyktningeleirer i Midtøsten og har ledet solidaritetsarbeid for Palestina her hjemme. Linstad er innehaver av Palestinsk fortjenstmedalje (fra palestinsk Røde Halvmåne) og Jødisk ærespris (fra Neturei Karta).
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon