Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 • 112
 •  
 •  
 •  
 •  

Det heter i en artikkel fra Resett at noen demonstranter skal ha ropt: Drep jøder! Det er ikke sant! Resett utviser uvitenhet.

Slagordet det vises til, gjelder Khaibar – som var et stort jødisk fort og forsvarsverk med 10 000 moderne utstyrte og veltrente soldater. Khaibar var sentrum for opprør, uro og kriger på den arabiske halvøy, med allianser mellom jøder og beduiner for sekteriske interesser.

Khaibar kan på mange måter minne om Israel i dag. Khaibar var med sine sterke forsvarsverk, med den tids mest moderne krigsutstyr og tusentalls veltrente soldater ansett som en uinntakelig og uovervinnelig. Som Israels er det i dag. Men det lyktes å bekjempe, beseire og innta Khaibar!

Ropene fra demonstrasjonen var til minne om dette: Være ikke trygge på dette, Israel, at dere skal være uovervinnelige! Khaibar falt – i historien, og Israel kan falle, i historien! Det er innhold i slagordet om Khaibar! Og ikke å “drepe jøder”, som Resett sier det var.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 112
 •  
 •  
 •  
 •  
Trond Ali Linstad
Trond Ali Linstad er norsk lege og muslim. Han har arbeidet som frivillig lege i palestinske flyktningeleirer i Midtøsten og har ledet solidaritetsarbeid for Palestina her hjemme. Linstad er innehaver av Palestinsk fortjenstmedalje (fra palestinsk Røde Halvmåne) og Jødisk ærespris (fra Neturei Karta).

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]