Foto: Raymond Alex Siregar/via REUTERS

Menn væpnet med samurai-sverd angrep en politistasjon på øya Sumatra i Indonesia onsdag. Fire angripere og en politimann ble drept.

Det opplyser Setyo Wasisto, talsmann for politiet i landet. Angrepet begynte med at en varebil ble kjørt inn i en port ved politistasjonen i provinshovedstaden Pekanbaru.

En politimann ble drept da han ble truffet av bilen. Angriperne gikk deretter løs på politifolkene med samurai-sverd.

– Fire gjerningsmenn ble skutt og drept, og én flyktet, forteller Wasisto.

Lokale medier melder at en av angriperne hadde en bombe festet til kroppen, men dette er ikke bekreftet av politiet. Mannen som flyktet, skal senere ha blitt pågrepet.

Indonesia ble for noen dager siden rammet av flere selvmordsaksjoner utført av familier som hadde med seg egne barn. Angrepene var rettet mot kirker og en politistasjon. Til sammen ble 26 mennesker drept, inkludert angriperne og barna deres.

Den ytterliggående islamistgruppa IS hevder å ha stått bak selvmordsaksjonene.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]