Del saken
 • 4.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

I slutten av mars startet vi etter oppfordring en innsamlingsaksjon for Telemarksbunad til Resetts kommentator Shurika Hansen. Responsen var ikke uventet overveldende, og (mer enn) nok penger kom inn i løpet av bare noen få dager til å anskaffe en flott folkedrakt.

Foto: Christofer Owe/Resett
Foto: Christofer Owe

 

 

 

 

Det var likevel kort frist for å få sydd en bunad, men Norske Bunader klarte jobben i tide. I går var Shurika på plass og fikk hentet bunaden, og hun hadde valgt en modell fra Øst-Telemark.

Norsk folkemuseum stilte velvillig sine omgivelser til rådighet og i sommervarmen den 15. mai kunne Resetts fotograf, Christofer Owe, fotografere en aldeles praktfull, mørk kvinne i Norges kjæreste klesplagg.

Shurika er født i Somalia, men hun har utviklet seg til å bli en mer rakrygget forkjemper for de verdiene og det levesettet som har utviklet seg i Norge enn de aller fleste (etniske) nordmenn. Hun er ikke bare integrert, det dreier om en prosess av egenassimilasjon.

Bildene taler vel for seg selv. Vi er stolte av deg, Shurika. Og det regner vi med at alle som har vært med å bidra også er.

Tusen takk til dere.

God 17. mai!

Hilsen Redaksjonen

(Overskytende del av det innsamlede beløpet vil bli donert til Sykehusklovnene etter ønske fra Shurika selv)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 4.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]