Del saken
 • 63
 •  
 •  
 •  
 •  

I disse dager skal det finne sted et studentvalg ved Universitetet i Oslo. I den forbindelse blir studentene oppfordret til å bruke sin innflytelse i form av stemmeretten. Studentparlamentet ved universitetet i hovedstaden har hengt opp bannere, med den klassiske sosialistiske knyttneven, samt en oppfordring til studentene om å stemme. Resett har fått tilsendt bilde av banneret fra en forbipasserende som reagerte.

Foto: Privat

Dette skulle dreie seg om en generell oppfordring til studentene om å stemme, uansett politisk standpunkt. Men gir knyttneven assosiasjoner til visse typer politiske standpunkt? Symbolet ble ifølge Wikipedia første gang tatt i bruk i 1917 av Industrial Workers of the World, åpenbart en sosialistisk bevegelse. Senere har ulike grupper som opplever seg undertrykt tatt det i bruk. Det brukes også av “hvit makt”-grupper, ifølge Wikipedia.

Jens Lægreid, som leder Studentparlamentet ved UiO, sier at han foreløpig ikke har fått noen klagere på bannerne.

– Jeg har ikke fått noen kommentarer på det. Men i så fall tar vi det til etterretning. Studentparlamentet består av personer fra alle politiske bakgrunner. Knyttneven kan ses på som et symbol på studentkamp, og den må jo ikke være venstrevridd. Det å kjempe for rettigheter er jo ikke noe som må tilhøre venstresiden, sier han.

– Så du ser ikke knyttneven som et sosialistisk symbol?

Ikke for min del. Men, jeg er klar over at det er brukt tidligere. Flere frihetsforkjempere, som ikke har vært sosialister, har jo også brukt det, sier Legreid avslutningsvis.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 63
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]