annonse

I disse dager skal det finne sted et studentvalg ved Universitetet i Oslo. I den forbindelse blir studentene oppfordret til å bruke sin innflytelse i form av stemmeretten. Studentparlamentet ved universitetet i hovedstaden har hengt opp bannere, med den klassiske sosialistiske knyttneven, samt en oppfordring til studentene om å stemme. Resett har fått tilsendt bilde av banneret fra en forbipasserende som reagerte.

Foto: Privat

Dette skulle dreie seg om en generell oppfordring til studentene om å stemme, uansett politisk standpunkt. Men gir knyttneven assosiasjoner til visse typer politiske standpunkt? Symbolet ble ifølge Wikipedia første gang tatt i bruk i 1917 av Industrial Workers of the World, åpenbart en sosialistisk bevegelse. Senere har ulike grupper som opplever seg undertrykt tatt det i bruk. Det brukes også av “hvit makt”-grupper, ifølge Wikipedia.

Jens Lægreid, som leder Studentparlamentet ved UiO, sier at han foreløpig ikke har fått noen klagere på bannerne.

annonse

– Jeg har ikke fått noen kommentarer på det. Men i så fall tar vi det til etterretning. Studentparlamentet består av personer fra alle politiske bakgrunner. Knyttneven kan ses på som et symbol på studentkamp, og den må jo ikke være venstrevridd. Det å kjempe for rettigheter er jo ikke noe som må tilhøre venstresiden, sier han.

– Så du ser ikke knyttneven som et sosialistisk symbol?

Ikke for min del. Men, jeg er klar over at det er brukt tidligere. Flere frihetsforkjempere, som ikke har vært sosialister, har jo også brukt det, sier Legreid avslutningsvis.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]