Mesut Özil. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Linder, som er partileder for de tyske Fridemokratene (FDP), likte ikke at to av Tysklands største fotballprofiler nylig lot seg avbilde sammen med Erdogan etter å ha gitt den tyrkiske presidenten fotballdrakter i gave.

– Som idrettsidoler har fotballstjerner å være rollemodeller. Det er svært uheldig at Özil og Gündogan viser seg med Erdogan, som har forvandlet en gang sekulære Tyrkia til et islamistisk presidentdiktatur, sier Linder.

Tidligere har den tyske helseministeren Annette Widmann-Mauz sagt at de to fotballstjernene går foran som dårlige eksempler.

På drakten Gündogan overrakte den tyrkiske presidenten var det skrevet en personlig hilsen. Den lød «Til min ærede president – i oppriktighet».

Manchester City-spiller Gündogan har i ettertid sagt at gaven ikke bør tolkes som noe politisk budskap fra hans side.

Både Özil og Gündogan er med i den tyske bruttotroppen til sommerens fotball-VM i Russland.

NTB-DPA

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]