FILE - In this Nov. 22, 2017, file photo, Dr. Larry Nassar appears in court for a plea hearing in Lansing, Michigan. (AP Photo/Paul Sancya, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er den mest omfattende overgrepssaken i idrettshistorien.

Universitetet er blitt enig med advokater for de 332 kjente ofrene for legens overgrep om erstatningssummen. 425 millioner dollar vil bli utbetalt til ofre som har meldt krav, mens 75 millioner dollar settes til side for å dekke eventuelle framtidige krav.

Advokatenes honorarer skal også tas fra potten på 500 millioner dollar.

– Vi beklager på det sterkeste overfor alle ofrene og deres familier for det de har vært gjennom, og vi beundrer motet som skulle til for å stå fram med deres opplevelser, sier universitetets styreleder Brian Breslin.

– Vi anerkjenner behovet for endringer i vårt universitetsområde og i samfunnet når det gjelder bevissthet om overgrepsproblematikken.

Erstatningssummen overgår klart de drøyt 100 millioner dollar Penn State-universitetet betalte for til minst 35 ofre for Jerry Sandusky, som var assistenttrener for universitetets lag i amerikansk fotball. Han begikk gjennom mange år seksuelle overgrep mot unge gutter han hadde ansvaret for.

Nassar, som var medisinsk ansvarlig for unge turnere ved Michigan State-universitetet og i USAs landslag, er dømt til livstids fengsel for sine overgrep mot hundrevis av jenter og kvinner. Flere av hans ofre er OL-gullvinnere.

Det er ikke oppgitt hvordan pengene skal fordeles eller hvordan universitetet skal finansiere oppgjøret.

NTB-AP

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]