Boka «Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet» av Bjørn Olav Jahr kan ha bodratt til et stemningsskifte som vil føre til at Baneheia-saken blir gjenopptatt, mener foreldrene til Viggo Kristiansen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Foreldrene til Baneheia-dømte Viggo Kristiansen er styrket i troen på at sønnen vil lykkes i sitt sjette forsøk på å få dobbeltdrapssaken gjenopptatt.

Det kan ligge an til at Gjenopptakelseskommisjonen kommer med sin avgjørelse i juni, opplyser foreldrene til Viggo Kristiansen i en intervju med P4. Kristiansen har begjært drapssaken gjenopptatt fem ganger tidligere, uten å lykkes.

Den sjette begjæringen ble sendt kommisjonen i juli i fjor.

Foreldrene mener stemningen har skiftet, mest på grunn av boka til Bjørn Olav Jahr, «Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet», hvor forfatteren går grundig i rette med det han mener var en feilaktig domfellelse av Kristiansen, til fordel for medtiltalte Jan Helge Andersen. Det var sistnevntes vitneprov som i stor grad bidro til fellelsen av den tidligere kameraten. Mens Andersen ble dømt til 19 års fengsel, måtte Kristiansen sone en forvaringsdom på 21 år.

Oppmerksomheten boka har skapt, gjør foreldrenes tro på gjenopptakelse større.

– De som gidder å sette seg inn i saken kommer til å si at dette er feil. Saken må opp igjen. Før eller siden. Bjørn Olav sin bok var midt i blinken, sier Svein Kristiansen.

Åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. To år senere ble de to kameratene dømt til 19 års fengsel og 21 års forvaring.

Jahr mener å ha holdepunkter i bevisbildet for å konkludere med at det var Andersen som begikk drapene, og at Kristiansen ikke hadde noe med dem å gjøre.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]