Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix
Del saken
  • 270
  •  
  •  

Det er Norges nasjonaldag, og nordmenns ønsker om en fin 17. mai og gratulasjoner til nasjonaldagen florerer, på gaten, men også i sosiale medier. På Facebook, for eksempel, går det mest i norske flagg, barn og bunader.

DnB har i tillegg til en sedvanlig nasjonaldagshilsen, valgt å også ønske sine kunder en god faste.

– Ramadan mubarak. Vi ønsker alle en god og fredfull tid med venner og familie.

Denne dukket opp, blant norske flagg og gratulasjoner til 17. mai, i Facebooks nyhetsstrøm. Meldingen er til forskjell fra 17. mai-hilsenen en sponset annonse, og ble publisert sent i går kveld, cirka klokken halv elleve.

I 2015 ble banken omtalt i forbindelse med en sak om kongeriket Saudi-Arabias eierandeler i en rekke store, norske selskaper. Da eide det saudiske kongeriket over 20 millioner aksjer i Norges største bank. Aksjene hadde da en samlet verdi på 2,2 milliarder norske kroner.

Sigrid Klæboe Johansen, daglig leder i Tax Justice Network Norway, advarte mot at Saudi-Arabia og andre regimer benytter seg av skjult eierskap for å slippe oppmerksomhet. Hun understreker at det er viktig å vite hvem som har interesser i et selskap.

– Det er fullt mulig at Saudi-Arabia eier langt flere aksjer i det skjulte. Det er vanlig for land som Saudi-Arabia og andre som tjener på anonymitet å skjule sine eierposter via ulike forvaltningsbankers konti, sa Jacobsen til NRK i 2015.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 270
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]