Haddy N'Jie skal lede TV-sendingen fra Slottsplassen 17. mai på NRK. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Del saken
 • 278
 •  
 •  
 •  
 •  

Tidligere journalist i Bergens Tidende, Camilla Ahamath kommer med tvilsomme påstander om at hun får hets for å gå med bunad.

Ahamath som er rådgiver ved Universitet i Bergen, og aktivt medlem av Sosialistisk Venstreparti, var kvinnen som satte i gang en motaksjon mot «blomsterhavet» til Sylvia Listhaug, hvor det ble samlet inn penger til Leger Uten Grenser.

Saken er den at Camilla Ahamath mener hun blir spyttet på, kalt «jævla muslim» og andre nedsettende kommentarer hvis hun tar på seg en bunad. Hun antyder at det er så mange fremmedhatere i de bergenske gater (og landet for øvrig) at hun vil skjerme sine barn mot all hetsen.

At Ahamath kan ha blitt utsatt for slengbemerkning fra enkelte idioter kan sikkert være tilfellet, men å fremstille dette som at det er et stort problem at folk fra andre kulturer og annen etnisitet opplever hets og rasisme grunnet bunadbruk – det betviler undertegnede sterkt.

Men 2018 er jo året hvor folk føler seg krenket av alt mellom himmel og jord – for så lage stor oppmerksomhet rundt dette.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 278
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]