Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lagmannsretten opprettholdt dommen mot Fredrikstad-mannen som voldtok sin egen datter fordi han mente hun levde for vestlig.

Mannen i 40-årene ble i 2016 pågrepet og siktet for incest og voldtekt av sin egen datter i et hus i Fredrikstad. I Fredrikstad tingrett ble han dømt til fire år og åtte måneders fengsel, en dom faren valgte å anke. Han har hele tiden nektet straffskyld.

Borgarting lagmannsrett har imidlertid funnet mannen skyldig i både incest og voldtekt, skriver Fredriksstad Blad.

DNA-prøver av både offer og siktet i saken ga treff på kvinnens DNA på siktedes intime kroppsdeler og undertøy.

Saken ble kjent da datteren kom i kontakt med to postbud utenfor huset like etter at voldtekten skal ha skjedd, og det var postbudene som varslet politiet.

Politiet mener voldtekten «bærer preg av å være en fars avstraffelse for at datteren levde for vestlig. Det har hun selv forklart, ifølge politiadvokaten. Far og datter har ikke-vestlig bakgrunn.

Datteren ble innlagt på psykiatrisk avdeling som følge av det hun skal ha blitt utsatt for.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]