Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
annonse
annonse

De tre guttene som ble pågrepet etter en skyteepisode med softgun på T-banen i Oslo 17. mai, var feil tenåringer, opplyser politiet. 

Én person ble truffet, men ikke skadd, da tre gutter avfyrte softgunen på T-banen. Personens samboer meldte fra til politiet, som kort tid etter pågrep tre gutter med softgun ved Grønland T-banestasjon.

Politiets patruljer meldte først at de hadde funnet både guttene og softgun-våpenet kort tid senere, men har siden slått fast at guttegjengen ikke var involvert i T-bane-episoden.

annonse

– Også de guttene hadde et softgun-våpen. De forklarte at de hadde kjøpt det av en gateselger, og politiet ble med til selgeren slik at guttene kunne få pengene tilbake. Vi kan ikke utelukke at guttene fra T-banen har kjøpt sitt våpen fra samme selger som den andre guttegjengen, opplyser operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

– Det er ulovlig å selge softgun til barn under 18 år, og disse guttene var rundt 13 år. Derfor har vi valgt å kontakte jurist for å se hva vi gjør med denne saken, sier han.

Til Nettavisen sier Jøkling at politiet ser alvorlig på saken.

– I dag er det generell bevæpning på alle politibetjenter, men i et ordinært tilfelle hadde vi nok rykket ut og beordret bevæpning, både for vår egen og andres sikkerhet, sier Jøkling.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon