Bildet viser russiske S-300 antiluftskyts missilsystem. Foto: AP
Del saken
  •  
  •  
  •  

Russland er Syrias nærmeste allierte og har bidratt i nedkjempelsen av IS og opposisjonelle opprørsstyrker både med direkte flystøtte og levering av våpen. Etter at IS er slått ut frykter Israel at syrerne vil bruke moderne russiske våpen i mulige fremtidige kamper med Israel. Den israelske statsministeren hadde derfor samtaler med Vladimir Putin i forrige uke. Det ser ut til å ha nyttet.

annonse

Annonse

Vladimir Kozhin, en rådgiver for den russiske presidenten, som overvåker militærhjelp til andre land, sier til den russiske avisen Izvestia at han ikke tror at de russiskproduserte forsvarssystemene for tiden er nødvendig i Syria. “For nå snakker vi ikke om leveranser av nye moderne luftforsvarsystemer,” sier Kozhin når han blir spurt om S-300-systemet, skriver Breaking Israel News.

Den israelske statsministeren var i Russland forrige onsdag og deltok i en militærparade som feiret Sovjetunionens 73-årsjubileum for seier over nazistiske Tyskland.

annonse

Annonse

Hensikten med besøket var likevel å diskutere den eskalerende situasjonen i Syria med Putin. Israel sendte forrige uke flere raketter mot iranske baser i Syria, og ødela nesten hele Irans militære infrastruktur i landet. Hadde Syria hatt et system som S-300 ville det vært betydelig vanskeligere for Israel, skriver Breaking Israel News.

annonse

Annonse


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: