Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skeiv Ungdom reagerte kraftig da det ble kjent at de ikke fikk lov til å ha med regnbueflagget i 17. mai-toget i Skien. Da endret kommunen mening.

Lederen for 17. mai-komiteen i Skien kommune, Kristoffer Skaate, forklarte flaggforbudet med at de ikke ønsket noen politisk agenda i toget, skriver Dagbladet.

Få timer etter at avisen omtalte saken, snudde kommunen.

– Skien kommune vil selvsagt gi plass til alle på nasjonaldagen. I fjor hadde vi dessverre innslag med politisk budskap i borgertoget, noe vi ville unngå i år. Vi har i dag sendt en epost til Skeiv Ungdom, som dessverre ble skadelidende for dette, sier ordfører Hedda Foss Five.

I eposten skriver kommunen:

«Takk for at dere vil være med og bidra til 17. mai-festen i Skien. Ordfører Hedda Foss Five og 17. mai-komiteen ønsker at alle skal få feire nasjonaldagen ved å kle seg i det fineste de har, spise den beste maten de vet og vifte med flagg av alle ulike typer. Å hylle grunnloven må gjøres fra hjertet, og vi ønsker å slippe løs for fest og glede på 17. mai.»

I tillegg til å være Norges nasjonaldag, er 17. mai den internasjonale dagen mot homo-, trans- og bifobi, og Marthe Øvrum, leder for Skeiv Ungdom nasjonalt, sier det er gledelig at kommunen tar ansvar.

– Vi gleder oss til å stille med regnbueflagg og feire, sier Øvrum til Dagbladet.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]