Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Del saken
 • 23
 •  
 •  

Skeiv Ungdom reagerte kraftig da det ble kjent at de ikke fikk lov til å ha med regnbueflagget i 17. mai-toget i Skien. Da endret kommunen mening.

annonse

Annonse

Lederen for 17. mai-komiteen i Skien kommune, Kristoffer Skaate, forklarte flaggforbudet med at de ikke ønsket noen politisk agenda i toget, skriver Dagbladet.

Få timer etter at avisen omtalte saken, snudde kommunen.

annonse

Annonse

– Skien kommune vil selvsagt gi plass til alle på nasjonaldagen. I fjor hadde vi dessverre innslag med politisk budskap i borgertoget, noe vi ville unngå i år. Vi har i dag sendt en epost til Skeiv Ungdom, som dessverre ble skadelidende for dette, sier ordfører Hedda Foss Five.

annonse

Annonse

I eposten skriver kommunen:

«Takk for at dere vil være med og bidra til 17. mai-festen i Skien. Ordfører Hedda Foss Five og 17. mai-komiteen ønsker at alle skal få feire nasjonaldagen ved å kle seg i det fineste de har, spise den beste maten de vet og vifte med flagg av alle ulike typer. Å hylle grunnloven må gjøres fra hjertet, og vi ønsker å slippe løs for fest og glede på 17. mai.»

I tillegg til å være Norges nasjonaldag, er 17. mai den internasjonale dagen mot homo-, trans- og bifobi, og Marthe Øvrum, leder for Skeiv Ungdom nasjonalt, sier det er gledelig at kommunen tar ansvar.

– Vi gleder oss til å stille med regnbueflagg og feire, sier Øvrum til Dagbladet.

annonse

Annonse

(©NTB)


Del saken
 • 23
 •  
 •  
 •  
  23
  Shares
 • 23
 •  
 •  
annonse

Les også: