Landslagssjef Vidar Løfshus er blant annet på jakt etter Eirik Myhr Nossums assistent. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Norges Skiforbund utlyser nå de to ledige stillingene som landslagstrener på elitelaget for kvinner og menn.

Trenerkabalen foran den kommende VM-sesongen har ikke vært enkel å få til å gå opp for landslagssjef Vidar Løfshus. Tre av forrige sesongs fem landslagstrenere på elitesiden har av ulike grunner sluttet den siste tiden.

Ole Morten Iversen og Eirik Myhr Nossum er ansatt som nye hovedtrenere for henholdsvis kvinnelaget og herrelaget, men jakten på deres assistenter pågår fortsatt.

Onsdag har Norges Skiforbund utlyst de to stillingene på eget nettsted og på Finn under tittelen «Vil du være med å lede verdens beste landslag i langrenn?».

Fram til 2020

I utlysningsteksten heter det at de to trenerne skal jobbe tett med hovedtrenere, samt utfordre både disse og løperne i hverdagen.

Videre understrekes det at herretreneren vekselvis skal følge allround- og sprintlandslaget, mens kvinnetreneren aller helst bør ha tilhold sentralt på Østlandet.

Begge de to stillingene er engasjementer som strekker seg fram til sommeren 2020.

Store utskiftninger

Eirik Myhr Nossum, som mandag ble presentert som ny hovedtrener for allrounderne, har de siste sesongene vært assisterende landslagstrener. Det er denne rollen som nå skal fylles.

På kvinnesiden har Roar Hjelmeset og Sjur Ole Svarstad hatt treneransvaret. Nylig valgte begge å takke nei til en forlengelse av sine kontrakter for i stedet å gå til andre jobber.

Arild Monsen fortsetter som landslagstrener for de norske sprinterne.

Frist for å søke på jobbene skiforbundet nå har utlyst er 26. mai.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]