Palestinere nær grensa mot Egypt ved Rafah på et bilde fra 2005. Foto: AP/NTB scanpix
annonse

Regjeringen i Egypt har besluttet at grenseovergangen Rafah til Gazastripen skal holdes åpen i hele den hellige muslimske fastemåneden ramadan.

Formålet er å dempe lidelsene til befolkningen i det palestinske området, heter det i en uttalelse fra den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sisi på Facebook. Fastemåneden ramadan begynte torsdag.

Rundt 60 palestinere ble drept av israelske soldater under demonstrasjonene på Gazastripen mandag, samtidig som Israel feiret sin 70-årsdag og USA åpnet sin nye ambassade i Jerusalem. Rundt 1.400 palestinere skal ha blitt såret.

annonse

Til sammen er over 110 palestinere blitt drep i demonstrasjoner og opptøyer nær Gazastripens grenser mot Israel siden slutten av mars.

Vanligvis holdes Gazastripens grenser både mot Israel og Egypt stengt, og de rundt 2 millioner innbyggerne er i praksis innesperret i et område på størrelse med Hamar kommune. Grenseovergangen Rafah mot Egypt pleier være åpen noen titall dager i løpet av året.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]