Forbundsleder Jan Olav Andersen kommer med oppsiktsvekkende kommentar på Twitter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 1.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

En norsk kvinne blir hengt ut av flere norske journalister i en Twitter-melding etter at hun skrev et innlegg på den islamkritiske Facebook-gruppen «Fedrelandet viktigst».

Journalist i klassekampen Jens Kihl hadde tatt skjermbilde av det den norske kvinnen skrev og henger henne ut med fullt navn og bilde.

– Kva skal ein seie, skriver den politiske journalisten i det han viser innlegget til kvinnen, som skriver at hun ikke lenger vil ha muslimer i Norge og at de kan reise tilbake sine egne land.

TV 2-journalist Fredrik Græsvik var en av de som svarte på Twitter-meldingen som er sett av tusenvis av personer på den sosiale plattformen. Græsvik kaller kvinnen nazist.

– På en måte er det fint at rasister og nazister outer seg selv. Men at de gjør det uten skam, og til applaus, viser at det er på høy tid at noen voksne gir kraftig beskjed om hva som kjennetegner skikkelige og anstendige folk, skriver han.

– Hopp

Men den som går lengst i sin kommentar er forbundsleder i EL og IT, Jan Olav Andersen, som oppfordrer den norske kvinnen til å ta sitt eget liv.

– Her er det vel bare å hoppe utfor? Hvis det er så ille, skriver forbundslederen som henviser til bildet kvinnen har lagt ved i sin kommentar der hun sitter på en fjelltopp.

Det er også flere andre kjente journalister som har kastet seg på i kommentarfeltet. En av de er den selverklærte marxisten Bernt Erik Pedersen som jobber som politisk journalist i Dagsavisen. Han skriver i sin kommentar at det som blir fremlagt er “klassikere fra Document.no”.

Facebook-gruppen «Fedrelandet viktigst» er en lukket gruppe hvor man må søke om medlemskap. Gruppen tillater svært islamkritiske kommentarer, men dette er en lukket gruppe hvor de som ikke ønsker å være medlem blir skånet for det som blir publisert.

Twitter er en åpen plattform hvor alle kan se innlegg som blir publisert.

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]