FILE - In this April 7, 2018, file photo, a worker checks on rolls of aluminum at a factory in Zouping county in east China's Shandong province. Small businesses are threatened by higher costs from U.S. steel and aluminum tariffs and by a broader trade fight with China, as steel costs are already higher since the Trump administration announced a 25 percent tariff on the metal in March. (Chinatopix via AP, File)
annonse
annonse

Japan og EU har varslet Verdens handelsorganisasjon (WTO) om at de gjør klar mottiltak mot USAs toll på stål og aluminium. Dermed rykker handelskrigen nærmere.

Japan har sagt fra til WTO om at de mener å ha rett til å ilegge amerikanske varer toll på totalt 50 milliarder yen, tilsvarende omkring 3,6 milliarder norske kroner. Det tilsvarer tollen japansk metallindustri vil bli pålagt i USA.

Den japanske regjeringen sier imidlertid ikke noe om når det vil være aktuelt å innføre toll på amerikanske produkter.

annonse

– Vi vil bestemme oss etter å ha vurdert hvordan dette rammer japanske bedrifter og hvilke tiltak USA setter i verk, heter det i en uttalelse fredag.

Samtidig informerte også EU WTO om at unionen er klar til å iverksette en rekke mottiltak mot USAs nye tollsatser på stål og aluminium. Mottiltakene omfatter høyere tollsatser på motorsykler og bourbon-whisky.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon