Aman Abdurrahman. Foto: AP Photo/Tatan Syuflana
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Indonesisk påtalemyndighet ber om dødsstraff for en radikal geistlig leder som er tiltalt for å stått bak et terrorangrep i landet i 2016.

Den radikale islamisten Aman Abdurrahman, som allerede er fengslet for andre terrorrelaterte dommer, anklages for å ha godkjent et våpenangrep og et selvmordsangrep i Indonesias hovedstad Jakarta i 2016. Fire personer ble drept, inkludert to barn på ni og 12 år.

Den tiltalte regnes for å være lederen for IS-tilhengere i Indonesia og for å være den religiøse lederen i ekstremistnettverket Jamaah Ansharut Daulah (JAD). Selvmordsangriperne hadde alle tilknytning til sistnevnte nettverk.

– Vi ber retten dømme Abdurrahman til døden, sa aktor Anita Dewayani i sin prosedyre i retten fredag.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]