Jan Bøhler (Ap) får refs av kulturminister Trine Skei Grande (V) etter utspill om gangsterrap. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 78
 •  
 •  
 •  
 •  

Kulturminister Trine Skei Grande (V) reagerer kraftig på Jahn Bøhlers (Ap) utspill om at hiphop og gangster-rap kan ha negativ påvirkning på ungdom.

– Dette er en ekstremt gammeldags tankegang som jeg trodde vi var forbi. Når du forteller en ungdomsgenerasjon at det de liker, er dårlig og negativt, så sier du også til de ungdommene at de er dårlige og negative, sier Grande til Dagsavisen.

Hun reagerer på Bøhlers uttalelser i et intervju med Groruddalens Avis. I intervjuet sier han at rus er ett av svarene på volden i Groruddalen, men at det andre som kommer opp oftest, faktisk er gangster-rapen. Ifølge Grande er hovedproblemet i Groruddalen verken musikk eller religion, men utenforskapet mange føler.

Grande sier hun kun har lest intervjuet med Bøhler og at hun ikke har sett hans senestemusikkvideo med låten «Bare glem det». Her synger Bøhler blant annet «du hører gangsterrap, er sinna og vill og går med caps». I sangen oppfordrer Bøhler ungdom til å holde seg unna bråk: «glem alle fiender og ta en sang».

– Bøhler gjør avstanden større. Han gjør at mange ungdommer tenker at de voksne aldri kommer til å forstå, sier Grande.

Til Dagsavisen understreker Bøhler at han elsker hiphop, men trekker en grense der tekstene hyller ekstrem vold eller kriminalitet ettersom dette kan påvirke de mest utsatte ungdommene.

– Dette er noe mange unge har tatt opp med meg, sier Bøhler til avisen. Han vil ikke ha på seg at han gjør avstanden til ungdommen større.

– Det er helt hinsides av kulturministeren å mene at hvis man kritiserer innholdet i enkelte ekstreme fenomener innen en sjanger, så er man mot hele sjangeren. Det er som å ville legge lokk på alle debatter om innhold, sier Bøhler.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 78
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]