Mathias Fischer (25) blir kommentator og debattansvarlig i TV 2. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Mathias Fischer, Bergens Tidende-kommentator og tidligere stortingsvara, blir debattansvarlig i TV 2.

– Dette er en unik mulighet til å utvikle menings- og debattjournalistikken i Norge. Det ser jeg fram til å være med på. Jeg har stor tro på at TV 2 kan ta en enda større posisjon her, sier 25-åringen.

Fischer har studert filosofi ved Universitetet i Bergen. Han har hatt en rekke verv i Unge Venstre, for så å bli innvalgt for Hordaland Venstre som andre vara på Stortinget i 2013.

annonse

Fischer, som har meldt seg ut av Venstre, har også skrevet en uautorisert biografi om tidligere justisminister Sylvi Listhaug (Frp).

– Mathias Fischer var på toppen av min ønskeliste for jobben som kommentator i TV 2. Jeg mener han er den mest spennende stemmen i de andre mediene nå. Han er faglig dyktig, kunnskapsrik og har ofte et annet blikk enn andre, sier TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække om nyansettelsen.

Fischer tiltrer i stillingen som debattansvarlig og kommentator 1. september.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]