Alkoholfritt øl tar stadig større markedsandeler i Norge. Foto: NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Salget av alkoholfritt øl i Norge har økt med 20 prosent de fem siste årene, ifølge Bryggeriforeningen. Oppgangen er særlig stor fra 2017 til i år.

Ifølge E24 steg salget med 13 prosent fra første kvartal i fjor til første kvartal i 2018.

– Jeg tror det handler mye om helse, og at utvalget av alkoholfritt har blitt større. Og kanskje begynner det å bli mer akseptert blant ungdom å drikke alkoholfritt også, sier direktør Petter Nome i Bryggeriforeningen til nettstedet.

Hans forening oppgir at det alkoholfrie ølsalget har en markedsandel på 3,7 prosent. For fem år siden var markedsandelen 3,3 prosent.

Samtidig tyder tall fra det danske ølbryggeriet Carlsberg på økt etterspørsel etter alkoholfritt øl i Vest-Europa som helhet. Konsernet, som blant annet eier norske Ringnes, oppga i sin årsrapport for 2017 at dets alkoholfrie ølsalg steg med 15 prosent det året.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]