Robert Muellers etterforskning av USAs president Donald Trump er inne i sitt andre år. Trump benyttet anledningen til å gi en syrlig gratulasjon. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Robert Muellers etterforskning av USAs president Donald Trump er inne i sitt andre år. Trump benyttet anledningen til å gi en syrlig gratulasjon.

– Gratulerer USA, vi er nå inne i det andre året av den største heksejakten i amerikansk historie, skrev Trump i en rekke av hissige Twitter -meldinger mot etterforskningen.

Spesialrådgiver Muellers etterforskning av den påståtte russiske innblandingen under presidentvalget i 2016 dominerer fortsatt nyhetsbildet i amerikansk politikk. Lite er kjent om Muellers arbeid. Flere som er tett på etterforskningen, kaller arbeidet hans for «den svarte boksen».

annonse
Ubesvarte spørsmål

Flere tjenestemenn i Det hvite hus har blitt kalt inn for å vitne og fått beskjed om å ansette egen advokat i løpet av det siste året. Flere har klaget på at de ikke får tid nok til å jobbe for folket.

De store spørsmålene står fremdeles ubesvart: Spilte Trump-kampanjen på lag med Russland for å påvirket presidentvalget i 2016? Hva visste presidenten, og når visste han det? Kan en sittende president bli tiltalt?

Disse spørsmålene kan kanskje kun bli besvart om Trump selv setter seg ned til et intervju under ed, som han har uttalt at han har lyst til, men ikke gjort noe med ennå.

Motbydelig og uberettiget
annonse

Etter hvert som stevninger og siktelser har rullet inn, og folk har erkjent seg skyldig, har Trump bedyret sin uskyld.

– Det er fortsatt ingen hemmelige avtaler eller hindringer, sa Trump torsdag om etterforskningen – og snudde anklagene tilbake på sine kritikere.

– Den eneste hemmelige sammensvergelsen er gjort av Demokratene, som ikke maktet å vinne et valg til tross for at de brukte mye mer penger, hevdet Trump.

Presidenten var ikke ferdig: «Til tross for den motbydelige, ulovlige og uberettigede heksejakten har vi hatt de mest suksessfulle 17 månedene av en administrasjon i amerikansk historie – med god margin!”.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon