Robert Muellers etterforskning av USAs president Donald Trump er inne i sitt andre år. Trump benyttet anledningen til å gi en syrlig gratulasjon. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Robert Muellers etterforskning av USAs president Donald Trump er inne i sitt andre år. Trump benyttet anledningen til å gi en syrlig gratulasjon.

– Gratulerer USA, vi er nå inne i det andre året av den største heksejakten i amerikansk historie, skrev Trump i en rekke av hissige Twitter -meldinger mot etterforskningen.

Spesialrådgiver Muellers etterforskning av den påståtte russiske innblandingen under presidentvalget i 2016 dominerer fortsatt nyhetsbildet i amerikansk politikk. Lite er kjent om Muellers arbeid. Flere som er tett på etterforskningen, kaller arbeidet hans for «den svarte boksen».

Ubesvarte spørsmål

Flere tjenestemenn i Det hvite hus har blitt kalt inn for å vitne og fått beskjed om å ansette egen advokat i løpet av det siste året. Flere har klaget på at de ikke får tid nok til å jobbe for folket.

De store spørsmålene står fremdeles ubesvart: Spilte Trump-kampanjen på lag med Russland for å påvirket presidentvalget i 2016? Hva visste presidenten, og når visste han det? Kan en sittende president bli tiltalt?

Disse spørsmålene kan kanskje kun bli besvart om Trump selv setter seg ned til et intervju under ed, som han har uttalt at han har lyst til, men ikke gjort noe med ennå.

Motbydelig og uberettiget

Etter hvert som stevninger og siktelser har rullet inn, og folk har erkjent seg skyldig, har Trump bedyret sin uskyld.

– Det er fortsatt ingen hemmelige avtaler eller hindringer, sa Trump torsdag om etterforskningen – og snudde anklagene tilbake på sine kritikere.

– Den eneste hemmelige sammensvergelsen er gjort av Demokratene, som ikke maktet å vinne et valg til tross for at de brukte mye mer penger, hevdet Trump.

Presidenten var ikke ferdig: «Til tross for den motbydelige, ulovlige og uberettigede heksejakten har vi hatt de mest suksessfulle 17 månedene av en administrasjon i amerikansk historie – med god margin!”.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]