– Jeg prøver å få til en løsning der Oslo tingrett kan betale for at jeg reiser til Colombia, sier advokat Kjell Myrland. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En 41 år gammel nordmann som er siktet i en narkotikasak i Colombia, risikerer å stå uten forsvarer. Årsaken er at han mangler penger.

– Det kan føre til at han ikke får advokat, og Utenriksdepartementet betaler ikke for advokat. Familien hans har heller ikke penger til å betale for advokat. Jeg prøver å få til en løsning der tingretten (i Oslo, red.anm.) kan betale for at jeg reiser ned, sier mannens norske advokat, Kjell Myrland, til Dagbladet.

Hans klient nekter straffskyld i saken der han er en av 13 pågrepne. Han mener saken beror på en misforståelse. Myrland sier at nordmannen er siktet for smugling og tilvirkning av 1.022 kilo kokain, og at han risikerer mellom åtte og tjue års fengsel.

– Han gjemte stoffet i seilbåter. Stoffet ble derfra overflyttet til hurtiggående båter, og målet var å sende det videre til land i Mellom-Amerika og USA. Turistene hadde ikke kjennskap til det som foregikk, sa Jorge Luis Vargas i det colombianske politiet etter pågripelsen.

Nordmannen flyttet til Colombia i 2016 etter å ha sonet en narkotikadom i Norge. Politiet hevder at han var «finanssjef» for det aktuelle narkotikanettverket grunnet sine internasjonale kontakter.

Ifølge advokat Kjell Myrland er hans klient ikke blitt avhørt. Dette på tross av at det er over en måned siden pågripelsen i april.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]