Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Mens SAS forsøker å finne ut hvordan kisten med avdøde Øyvind Fredriksen (57) kunne havne i Gdansk i stedet for Mandal, prøver norske myndigheter å få ham hjem. 

Fredag møtes norske og polske myndigheter for å finne ut hvordan kisten kan komme hjem til Norge, skriver VG. Møtet finner sted en uke etter at kisten ble feilsendt til Gdansk, hvor et begravelsesselskap som ventet på en annen kiste fra Norge, begravde Fredriksen.

SAS opplyser til avisen at 20 personer jobber på spreng med å finne årsaken til hvordan dette kunne skje.

annonse

– Den kan være både menneskelig og teknisk. Vi har en intern etterforskning gående for å få klarhet i dette, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, VG.

En mulighet er ifølge avisen at flyet med kisten opprinnelig var rutet til Kristiansand, og at bakkepersonalet derfor valgte å la kisten bli i flykroppen. Deretter kan det ha skjedd et flybytte, og at flyet som skulle til Kristiansand, ble rutet til Gdansk i stedet.

En annen mulighet er at datasystemet har skrevet ut duplikater av fraktsertifikatene. Dette anses imidlertid som lite sannsynlig, får VG opplyst.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon