Helsearbeidere forbereder seg til å behandle pasienter mistenkt for å være smittet av ebola på sykehuset i Bikoro i Kongo. Foto: Mark Naftalin / UNICEF via AP / NTB scanpix
annonse

Det er registrert elleve nye tilfeller av ebola og to dødsfall som knyttes til sykdommen i Kongo, ifølge landets helsedepartement.

Utbruddet av den dødelige sykdommen er nordvest i landet og startet i begynnelsen av mai. Sent torsdag sa myndighetene at tallet på ebolatilfeller har steget til 45. Av dem er 14 bekreftet, 21 sannsynlige og 10 mistenkte tilfeller.

De to nye dødsfallene er registrert i Bikoro og Wangata. Av de nå 25 som antas å være døde av ebola i Kongo, er bare ett av dødsfallene bekreftet som følge av ebolasmitte, ble det opplyst.

annonse

Ebolaviruset rammer alle kroppens organer og hindrer kroppens evne til å stanse blødninger. Sykdommen smitter lett mellom personer som er i kontakt med hverandre.

Ebolautbruddet i Kongo er det niende i rekken i landet siden 1976. WHO erklærte det siste ebolautbruddet i Kongo for å være over i juli i fjor.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]