Helsearbeidere forbereder seg til å behandle pasienter mistenkt for å være smittet av ebola på sykehuset i Bikoro i Kongo. Foto: Mark Naftalin / UNICEF via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er registrert elleve nye tilfeller av ebola og to dødsfall som knyttes til sykdommen i Kongo, ifølge landets helsedepartement.

Utbruddet av den dødelige sykdommen er nordvest i landet og startet i begynnelsen av mai. Sent torsdag sa myndighetene at tallet på ebolatilfeller har steget til 45. Av dem er 14 bekreftet, 21 sannsynlige og 10 mistenkte tilfeller.

De to nye dødsfallene er registrert i Bikoro og Wangata. Av de nå 25 som antas å være døde av ebola i Kongo, er bare ett av dødsfallene bekreftet som følge av ebolasmitte, ble det opplyst.

annonse

Ebolaviruset rammer alle kroppens organer og hindrer kroppens evne til å stanse blødninger. Sykdommen smitter lett mellom personer som er i kontakt med hverandre.

Ebolautbruddet i Kongo er det niende i rekken i landet siden 1976. WHO erklærte det siste ebolautbruddet i Kongo for å være over i juli i fjor.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon