President Donald Trump speaks during an event on prison reform in the East Room of the White House, Friday, May 18, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
annonse
annonse

President Donald Trump hevder i Twitter-meldinger at en FBI-representant ble «plantet» i valgkampstaben hans i 2016.

Meldingen tolkes som en opptrapping av innsatsen for å framstille etterforskningen av russisk innblanding i valget som en politisk heksejakt der presidenten er offeret.

– Det er meldinger om at minst en FBI-representant ble plantet, av politiske årsaker, i min presidentvalgkamp. Det skjedde veldig tidlig, og lenge før den falske løgnhistorien om Russland ble en «het» falsk nyhetssak. Hvis sant – tidenes største politiske skandale, heter det i presidentens tweet.

annonse

FBI har så langt ikke svart på om de hadde en etterretningskilde som ga dem opplysninger om kontakten mellom Trumps stab og Russland. Både New York Times og Washington Post siterer imidlertid politikilder som bekrefter at en hemmelig informant, som FBI har brukt i etterforskningen av flere saker, ga dem opplysninger om Trump-kampanjens russiske kontakter.

I oktober 2016, måneden før presidentvalget, gikk president Barack Obamas regjering og USAs nasjonale etterretningssjef ut og sa at Russland sto bak en omfattende kampanje for å påvirke presidentvalget. Alle USAs etterretningsetater stilte seg bak uttalelsen.

I mai i fjor ble tidligere FBI-direktør Robert Mueller utpekt som spesialetterforsker for å granske den mulige russiske innblandingen. Politikere på begge sider i Kongressen sa seg da fornøyd med utnevnelsen av republikaneren Mueller. Etterforskningen hans har ført til en rekke tiltaler i Trumps krets, og han er blitt en torn i siden på presidenten.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon