FILE PHOTO: A Saudi woman checks a car at the first automotive showroom solely dedicated for women in Jeddah, Saudi Arabia, Jan. 11, 2018. REUTERS/Reem Baeshen//File Photo
annonse
annonse

Fire fremstående kvinneaktivister som har kjempet for retten til å kjøre bil, er pågrepet i Saudi-Arabia, anklaget for å ha samarbeidet med utenlandske makter.

Ytterligere tre personer er pågrepet i samme sak. Saudiarabisk etterretning mener de har samarbeidet med «utenlandske makter», uten at det fremgår hva som ligger i det.

Innenriksdepartementet opplyste lørdag at de sju granskes for å ha kommunisert med utenlandske makter og for å ha gitt penger til utlandet med mål om å destabilisere kongedømmet.

annonse

Regjeringsvennlige medier har hengt de sju ut både i aviser og på internett med bilder, og anklaget dem for forræderi.

Pågripelsene finner sted én måned før Saudi-Arabia etter planen skal oppheve forbudet mot at kvinner kan kjøre bil. Landet er det eneste i verden der kvinner ikke har lov til å kjøre bil.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon