Bildet er fra et tidligere jordskred i Snillfjord som også tok med seg deler av fylkesveien, og mange ble isolerte. Foto: Marita Byberg Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Over 50 personer er isolert etter at et større jordskred tok med seg deler av fylkesvei 305 i Snillfjord i Trøndelag sent fredag kveld.

Klokken 23.44 fredag kveld fikk politiet melding om at det hadde gått et jordskred over fylkesvei 305 vest for Slørdal i Snillfjord kommune i Trøndelag. Det har ikke kommet meldinger om at noen personer er savnet, men skredet har tatt med seg deler av veien og den er derfor stengt inntil videre.

– Tre personer ble evakuert fra en hytte i nærheten, mens en annen hytte ble sjekket og funnet tom, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie i Trøndelag politidistrikt.

annonse

En geolog jobber lørdag morgen på stedet.

Det er ingen omkjøringsmulighet for dem som befinner seg vest for rasstedet på fylkesvei 305.

Ordfører i Snillfjord, John Lernes, sier til Adresseavisen at kommunen nå har satt krisestab. De har forsikret seg om at ingen av dem som er isolert som følge av skredet har medisinske behov.

annonse

– Det er mange hytter og noen campingplasser innover der, i tillegg til at det er rundt 50 fastboende, sier ordføreren.

Ifølge avisen skal skredet være rundt 50 meter bredt og opp mot 500 meter langt.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon