Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen tjener dobbelt så mye som statsministeren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Lønnsforhandlingene i NRK og streiken er et absurd teater. De som sitter på begge sider av bordet er i samme offentlig finansierte båt. Det er bare at de som forhandler på vegne av «arbeidsgiver» er bedre betalt.

annonse

Hvem i alle dager var det som i sin tid bestemte at kringkastingssjefen skulle få 3 millioner i lønn? Hvordan var prosessen? Hvem tok initiativ til et slikt skyhøyt nivå? Her har ikke vaktbikkjene gjort jobben sin. Men det er vel ikke å forvente at pressen skulle ta en av sine «egne», som Eriksen jo er.

annonse

Hans statsfinansierte gullønn er en skandale. Det er sløsing med offentlige midler. Han ville helt sikkert tatt jobben for under halvparten. Kringkastingssjefen tjener dobbelt så mye som statsministeren.

Med sosiale kostnader betyr det at 4 millioner i året fra NRKs budsjett går med til å lønne Thor Gjermund Eriksen. Det vil si lisenspengene til 1300 husstander.

annonse
annonse

De fagorganiserte har Eriksen som motpart. Til å representere seg har NRK-sjefen andre godt betalte ledere. Fagforeningene vet godt at Eriksen & Co. egentlig bare er bedre betalte versjoner av dem selv: statlige lønnsmottakere i en de facto vernet bedrift.

Noen må ta politisk initiativ til å få kringkastingssjefens lønn ned på et mer anstendig nivå. Kan vi forvente at kulturministeren tar balletak på Eriksen?

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.