Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen tjener dobbelt så mye som statsministeren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 4.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Lønnsforhandlingene i NRK og streiken er et absurd teater. De som sitter på begge sider av bordet er i samme offentlig finansierte båt. Det er bare at de som forhandler på vegne av «arbeidsgiver» er bedre betalt.

Hvem i alle dager var det som i sin tid bestemte at kringkastingssjefen skulle få 3 millioner i lønn? Hvordan var prosessen? Hvem tok initiativ til et slikt skyhøyt nivå? Her har ikke vaktbikkjene gjort jobben sin. Men det er vel ikke å forvente at pressen skulle ta en av sine «egne», som Eriksen jo er.

Hans statsfinansierte gullønn er en skandale. Det er sløsing med offentlige midler. Han ville helt sikkert tatt jobben for under halvparten. Kringkastingssjefen tjener dobbelt så mye som statsministeren.

Med sosiale kostnader betyr det at 4 millioner i året fra NRKs budsjett går med til å lønne Thor Gjermund Eriksen. Det vil si lisenspengene til 1300 husstander.

De fagorganiserte har Eriksen som motpart. Til å representere seg har NRK-sjefen andre godt betalte ledere. Fagforeningene vet godt at Eriksen & Co. egentlig bare er bedre betalte versjoner av dem selv: statlige lønnsmottakere i en de facto vernet bedrift.

Noen må ta politisk initiativ til å få kringkastingssjefens lønn ned på et mer anstendig nivå. Kan vi forvente at kulturministeren tar balletak på Eriksen?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 4.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]