(COMBO) This combination of files pictures created on April 03, 2018 shows General secretary of Italian far-right party Lega Nord (Northern League) Matteo Salvini (L) during the General Labour Union congress ( UGL - Unione Generale del Lavoro) on February 22, 2018, in Rome and Italy's anti-establishment Five Star Movement (M5S) party leader Luigi Di Maio, during a press conference a day after Italy's general elections, on March 5, 2018 in Rome. Italian President Sergio Mattarella on April 4, 2018 begins key talks with parties on forming a government after last month's election left a hung parliament. Luigi Di Maio's anti-establishment Five Star Movement (M5S) garnered more than 32 percent of the vote in the March 4 poll but the anti-immigration League of Matteo Salvini leads a coalition that got 37 percent of the ballot. / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI AND Filippo MONTEFORTE
Del saken
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

De to partiene skal også være enige om hvem som skal bli ministre i en framtidig koalisjonsregjering.

Navnene kommer først til å bli kunngjort etter at de har lagt dem fram for president Sergio Mattarella, noe de ventes å gjøre i løpet av mandagen.

– Vi håper ingen legger ned veto mot et valg som representerer det majoriteten av italienerne vil, sier Ligaen-leder Matteo Salvini ifølge avisen La Repubblica og nyhetsbyrået Ansa.

– Det kommer verken til å bli meg eller M5S-leder Luigi Di Mao. Det kommer til å bli et navn som tilfredsstiller både oss og dem, sier Salvini ifølge Corriere della Sera.

Etter valget 4. mars har Italia ennå ingen ny regjering på plass, men fredag bekreftet M5S og Ligaen at de er blitt enige om en regjeringsplattform. Disse to partiene fikk størst oppslutning i valget.

Medlemmene i M5S stemte over avtalen fredag og sa ja til den. Medlemmene i Ligaen har stemt over avtalen gjennom helgen, og det er ventet at resultatet derfra blir lagt fram søndag kveld. Hvis også Ligaens medlemmer sier ja, skal den nye regjeringen godkjennes av president Sergio Mattarella før den kan tas i ed, noe som i så fall er ventet å skje i løpet av uken som kommer.

NTB-TT

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]