Illustrasjonsbilde. Collage. Valgvinnerne: Lederen til Ligaen, Matteo Salvini, og lederen til Femstjernesbevelegelsen Luigi Di Maio. AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI AND Filippo MONTEFORTE
annonse

De to partiene skal også være enige om hvem som skal bli ministre i en framtidig koalisjonsregjering.

annonse

Navnene kommer først til å bli kunngjort etter at de har lagt dem fram for president Sergio Mattarella, noe de ventes å gjøre i løpet av mandagen.

annonse

– Vi håper ingen legger ned veto mot et valg som representerer det majoriteten av italienerne vil, sier Ligaen-leder Matteo Salvini ifølge avisen La Repubblica og nyhetsbyrået Ansa.

– Det kommer verken til å bli meg eller M5S-leder Luigi Di Mao. Det kommer til å bli et navn som tilfredsstiller både oss og dem, sier Salvini ifølge Corriere della Sera.

annonse
annonse

Etter valget 4. mars har Italia ennå ingen ny regjering på plass, men fredag bekreftet M5S og Ligaen at de er blitt enige om en regjeringsplattform. Disse to partiene fikk størst oppslutning i valget.

Medlemmene i M5S stemte over avtalen fredag og sa ja til den. Medlemmene i Ligaen har stemt over avtalen gjennom helgen, og det er ventet at resultatet derfra blir lagt fram søndag kveld. Hvis også Ligaens medlemmer sier ja, skal den nye regjeringen godkjennes av president Sergio Mattarella før den kan tas i ed, noe som i så fall er ventet å skje i løpet av uken som kommer.

NTB-TT

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.